O nas

STRONA GŁÓWNA

O NAS

Restauracja Sowa Szczecin

to przede wszystkim zgrany zespół ludzi, którzy z największą starannością zadbają o miło spędzony poranek, popołudnie i wieczór. Wierzymy, że dobra obsługa opiera się na otwartości i zrozumieniu preferencji naszych gości. Stąd właśnie połączenie dobrego smaku oraz wspaniałego wystroju, które będzie ucztą dla ciała i duszy.

Wysoka kultura i jakość wykonywanej pracy idą w parze z odpowiednim wykształceniem. Profesjonalna obsługa składa się z najlepszych baristów w Polsce, certyfikowanych dietetyków, instruktorów rekreacji ruchowej, czy trenerów personalnych. Każdy z uśmiechem na twarzy postara się o jak najlepszy komfort i zadowolenie z uczty w naszej restauracji.

Z wrażliwością i zrozumieniem wysłuchujemy uwag oraz rekomendacji w celu poprawy jakości funkcjonowania Restauracji Sowa. W sposób elastyczny dostosowujemy się do Waszych potrzeb, z rzetelnością podchodzimy do każdego aspektu działalności oraz jesteśmy transparentni, jeśli chodzi o nasze przetwory – a to wszystko z dbałością o detale i etykę pracy.

Restauracja Sowa European Restaurant Szczecin to też miejsce na spotkania biznesowe, imprezy okolicznościowe i wydarzenia kulturalne. Serwujemy dania dla dzieci (z myślą o urodzinach, komunii świętej i chrzcinach) oraz obsługujemy duże rezerwacje (do 20 osób) na imprezy rodzinne, baby shower, wesela, stypy czy imprezy specjalne. W gronie zadowolonych gości mamy rodziny, które stale do nas zaglądają – bez względu na wiek i pokolenie.

Lokal na al. Wojska Polskiego to kultowe miejsce spotkań na mapie kulturalnego Szczecina. Zapewniamy przytulne wnętrze z komfortowymi fotelami i sofami z wystrojem dostosowanym do czterech pór roku.

Przed wejściem do restauracji znajduje się piękny ogród, który jest do Państwa dyspozycji przez cały rok. W zależności od pogody temperatura lokalu jest dostosowywana – funkcjonalna klimatyzacja i ogrzewanie. Na terenie całej restauracji dostępne jest szybkie połączenie z internetem w sieci Wi-Fi.

O odpowiednią atmosferę dbają kelnerki i kelnerzy o wysokiej kulturze osobistej, z zachowaniem zasad savoi-vivre. Dobry humor zapewni muzyka na żywo, wybrana oraz wyselekcjonowana przez 8-letniego DJ’a Maron’a.

Jako rodzinny biznes z wieloletnią tradycją cenimy sobie ekologiczne rozwiązania – działamy według polityki zero waste i nie marnujemy jedzenia. W lokalu hodowane są żywe, tlenodajne kwiaty, które również oczyszczają powietrze. Posiadamy spiżarnię, w której przechowujemy m.in. domowe przetwory (home-made). Na ścianach restauracji wiszą obrazy artystów – tych mniejszych i większych – co sprawia, że nasza przestrzeń służy również jako galeria sztuki w wersji mini.

Podejmujemy współpracę tylko ze sprawdzonymi dostawcami świeżych składników, które później obrabiane są w istne dzieła sztuki przez naszych kucharzy. Oprócz tego, angażujemy się w przeróżne inicjatywy społeczne, organizujemy akcje charytatywne i wspieramy lokalne fundacje, niosąc pomoc dla najbardziej potrzebujących. Wiemy, jak ważna jest troska o drugiego człowieka.